Pro čmeláka
Anotace: první do sbírky, snad budu moci (a chtít) pokračovat
Sbírka:
Kytarové balady
Malý barde, vstávej,
chci slyšet Tvůj hlas.
Naději mi dávej,
kdo zachrání nás.
Byls můj tichý rádce,
mlčenlivý přítel.
Znal jsi svého zrádce
-to kmitání křídel.
Radoval ses v polích,
trápil pro růže.
Svou slávou jsi nezpych,
jak jiný může.
Žil jsi na svůj příděl,
žil jsi pro svůj svět,
tisící kmit křídel
však nevrátíš zpět.
Ještě jednou mávni
a padni hrdinně,
ať vidí všichni páni,
zemřel jsi nevinně.
Trubadúre, Tobě,
skládám tuto píseň,
ať ve skromném hrobě
nesvírá Tě tíseň.
Bzzzzzzzzzzm...
Přečteno 411x
Tipy 18
Poslední tipující: Vlk v rouše, Holis, bloumej očima, WAYWARD, Petbab, enigman, Mbonita, mamina, Hazentla, Květka Š., ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)