Dívka v červených lodičkách
Venku už skoro bylo teplo
slunce prosvítalo jejími vlasy
spolehlivě
jako cigareta
na skládce
mrtvých
duší
bála se zeptat
v ruce ještě mačkala myšlenku
na zítra
jako papír
vtahovala do sebe
nový den
do plic
zakouřených volnou láskou
a uvězněnou svobodou
z dlouhých řas
a z toho zrcátka
co měla u vesty
a z té kytky
ve vlasech
co
už
se
rozhodla
nikdy
nevykvést
bála se zeptat
co bude potom
ještě byla nahá jako anděl
jako dopis
na rozloučenou
jako duše
sebevraha
a tak tam ležela najednou byla
moje
a byla vlastně všech
víla
co nikdy neměla
jméno
ležela v posteli kde shořela
jak sirka
nebyla poslední
bála se zeptat
koberec ještě voněl
tmou a moje kůže jejím tělem
poprvé jsem ji
uviděl
plakat
...
v kolenou a té mojí posteli
černé jako noc
bála se zeptat
...
jestli
ji
vlastně
miluju
Přečteno 422x
Tipy 18
Poslední tipující: loveSKA, Stoneman, Holis, Renatka, teranosaur, Lacosta1, enigman, její alter ego, mamina, Hazentla, ...
Komentáře (1)
Komentujících (1)