Výtržnice

Výtržnice

Anotace: poetická úvaha nebo tak nějak ... co si prolíná s teď a tady

Motto:
„Jako všechny lidské bytosti toužíme nejen po tom, aby se vše vyřešilo, ale dokonce máme pocit, že si takové řešení zasloužíme. Jenomže my si ho nezasloužíme a hlavně nám řešení samo nepřinese nic než další utrpení. Nezasloužíme si řešení, nýbrž něco lepšího. Každý, kdo se jednou narodí, má právo na střední cestu – právo otevřít svou mysl, uvolnit se v paradoxu a nejednoznačnosti. Čím více jsme se vyhýbali nejistotě, tím silnější budou naše abstinenční příznaky, až opustíme představu, že tu je nějaký problém a že ho někdo musí za každou cenu vyřešit.“ – úryvek z knížky Pema Čhödrön : Když ztrácíme půdu pod nohama


Prolog:
Výtržnice - la la la
Ví tržnice - tra la la
Vítr zní, ce-
_________ la celá
_______________ - elá lá

. . .

Je tělo pro duši cela?
A co ego, co nám jen do všeho kecá?

Neb jsou to nejlepší, co mohli jsme od života dostat,
neb jsou jen pro duši, pro nás na míru dělaný - školící materiál?

Dnes při čtení starších děl,
nejraději bych dala si
sama sobě na prdel

( :-p
jen tak trochu na maso
jsem tak trošku na máslo
d-: )

Vždyť je to na smích,
a není to pro starost,
znát o sobě,
že jsem jeden velký paradox.

I když právě teď mám
fakt docela prima vztah,
(vždyť potkalo mě
sansárické štěstí )

stejně ozval se mi -
můj starý zvyk utíkat
a taky moje posedlost
kde-tu vystrkuje růžky.

No a co má být?
Mám snad lhát?

Pouštím to po větru tu snahu
chtít to zase řešit,
a za své protichůdní touhy
nechci se víc hřešit

Vždyť mě, vy moje paradoxy
tak skvěle posouváte dál
a jednou se dokážu i toho vzdát,
bych měla ve vás inspiraci o čem psát
a raději se budu s nirvánou prolínat

Avšak pro tentokrát zvědavá jsem
jak dlouho vydrží má radost nová,
že můžu svou nejednoznačnost prožívat
a nemusím ji za každou cenu řešit
anebo ukrývat, protože
„Néma probléma“
jak by asi řekl z jihu brat

(jen dnes budu
něco jako „meditaci“,
snad do rána testy psát
zdá se že stejně mě
nejvíc inspiruje
když to v práci nestíhám)
Autor Romana Šamanka Ladyloba, 31.03.2009
Přečteno 331x
Tipy 28
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Holis, Simísek, fab four, LucQa, Lilly Lightová, Mbonita, Hazentla, Nergal, Kapka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Moc se mi líbilo tralala tralala to ostaní ostaně statně tanulo

01.04.2009 22:05:00 | umělec2

líbí

Spokojení lidé v životě ví přesně na co se vysrat.Promiň.

01.04.2009 09:34:00 | Íá

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel