Pětistá - a Tvou poslední jistě není. Tohle je důvod jak hrom ke slavení. Čtyřistadevadesátdevět před touhle bylo napsáno - špunty už letí vzduchem.. do sklenic proudem teče šampáňo.
Blahopřeji :o)
04.04.2009 12:03:00 | Šerpík 1
Pětkrát pět set
Snad pětsetkrát jsem viděl v kině
a vždycky se strašně smál
Frigo jak jel na mašině,
být hercem měl jsem ideál
Těch pět set slov jsem nepodepsal
bylo jich tenkrát dvakrát víc
a co slovo to pravý křišťál
a světlo vléval do ulic
Pět set dal jsem na spoření
od úst jsem si utrh z mála
bezesné mi zbylo bdění,
známá banka zkrachovala
Pět set odlož s každým ránem
na kouzelný drobnohled
co ukáže nám okulárem
co za pět set bude let
Do neznámého vcházím deště
sotva zvládu s tím se prát
i s myšlenkou zdali ještě
probudím se pětsetkrát
****
Blahopřání k literární plodnosti
JCs a jc ben
01.04.2009 10:02:00 | j.c.
...takže ST a gratulace - ať se další básně daří, ať nám tu od tebe září. Jak potůčky šumí, vždyť jsi ta, co umí!
01.04.2009 09:56:00 | Kapka
Toť vyznání krásné
hodné tomu číslu
z tvé mysli bohaté
verši věelikému
co ty nám štědře
na Liter předkládáš
Chci tobě k výročí
gratulovat
a další tvůrčí
dobu popřát-
též kytku růží
po vlnách posílám
tvé verše krásné ráda mám.
01.04.2009 09:13:00 | s.e.n