Zápraží
Ruce mé
patří Tobě,
zkrvavené kamennými kvádry,
trámy krovu,
došky.
Modlitbami.
"Kde Láska dlí,
tam Boží požehnání"
pověsil jsem nad futra.
V našem novém domě.
Na zápraží kočka s koťaty
vrní
postele voní po nejvyšší borovici
i kolébka.
Po bílých zdech stíny podvečera
natahují údy v umírajícím světle
schoulená do tmy spíš
Černé hřeby probodly dlaně,
otce i syna
tu noc, kdy´s odešla z domu.
Máš tu však své místo
navždy.
Přečteno 341x
Tipy 24
Poslední tipující: Holis, jita.1965, vapiti, zenge, Dota Slunská, Mbonita, hanele m., mamina, Jana M., labuť, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)