Sbohem, tužko!
Anotace: Taková malá ironicko-vážná vzpomínka na tužku...
Upaluji tužku,
slyším ji, jak křičí,
její krve stružku,
která tuhu ničí.
Do půlky je černá,
do té druhé žlutá,
vždy mi byla věrná
a já jsem k ní krutá.
Ohořelé touhy
způsobují ztrátu,
vykotlané strouhy,
vypláču se blátu.
Zemřela a přesto živá,
tužka v mojí ruce.
Jen ta melodie tklivá
zní jak revoluce.
Ne hrob nechť je vytesáno:
,, Snad se něco změní! ''
Na pohřbu pak skandováno:
,,Její styl byl mění!''
Ironický smutek,
to je celá ona,
nepláču a skutek utek,
sesouvá se opona.
Každý má svůj cíl,
každý konce dojde.
Moje tužka byla borec,
v nebi jí to projde..
Přečteno 309x
Tipy 6
Poslední tipující: nejsembásník, Isobel, kikis, Hazentla, Nergal
Komentáře (3)
Komentujících (3)