čistozřivá
už je mi nějak hloupě smutno
z předtančeních na vlastním hrobě
/v uších zbytky morové nákazy
nedospale končí.../
ano, přišlo jaro, jaro přišlo!
s ním radost
a snad i síla a chuť
dát vyházet žlutým oknem strnulé lhaní
no,
a zas mám oči hlubší
o těch pár let,
který vtěstnaly se do horečnatých dnů...
nejvíc mě mrzí,
že u toho nebudeš
/-nebo vlastně nebyls!/
když vzduch se zbarví vůní slunce,
když k modré obloze housle vyzpívaly,
jak moc stojí za to žít,
žít to nové jaro
ne, nejvíc mě mrzí
žít to jaro bez tebe
a u srdce je nějak hloupě smutno...
.
ale sušené pomeranče s tím vůbec nesouvisí.
.
Protože dálky, výšky, délky
nejde zohýbat do jediného výkřiku,
který jsme už stejnak oplakali...
Přečteno 302x
Tipy 15
Poslední tipující: Bíša, Zpátky, Holis, floreciente, subrtka, Franti, adida, Anastacia-Jane, enigman
Komentáře (3)
Komentujících (3)