Rudolfinská

Rudolfinská

Anotace: ...

Sbírka: Odlesky

Večer se rozléhají vykřičené hlasy
a křídla netopýří zavíří a zhasnou,
kdo ví, kolik růží pošlapaly asi,
a kdy zas nadejde čas míti půlnoc jasnou.

Ze stok i z gobelínů páchne hukot času
a panstvo vypečené usedá a mluví,
špatně je do očí z všeho toho jasu,
ze stromu na zahradě zazněl výkřik žluvy.

A rabbi Low slíbil vyvolat duše
a navždy pohostit svou přítomností pána,
nádvořím po měsíci bílý valach kluše
a všechna vitrážová okna vysypána.
A bílá prostěradla představují tváře
a strach je synonymem dne i noci žití,
těžko je poznat v vlastních řadách lháře,
těžko je poznat, kdo je vlastně na zabití...
Autor voedor, 04.04.2009
Přečteno 296x
Tipy 15
Poslední tipující: Holis, MalaIzis, Verena, enigman, Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba, Házté, WAYWARD, NikitaNikaT., Mario de Janiero, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Tak tohle přesně je My cup of tea! Nádhera, dávám ST.

05.04.2009 08:53:00 | MalaIzis

líbí

někdo v nás...

04.04.2009 23:45:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel