Kapičky moudrosti(o pravdě a lži).
Anotace: Pravda svá tajemství věčně si chrání, čím více ji vzývám, tím méně ji znám.J.W.Goethe
Kapička první:
Pravda a ovoce, věz dítě malé,
je třeba utrhnout, až když jsou zralé.
Kapička druhá:
Se lží můžeš projít světem,
i když je krok vratký,
jediné snad v čem se pletem
je ta cesta zpátky.
Kapička třetí:
Neměli pravdu, ti, co více znali
a tvrdili, že moudrý s nebe spad,
ve jménu pravdy do očí nám lhali,
skutečnou však pravdu odmítali psát.
Kapička čtvrtá:
Rád jedinou píseň hudu,
tak čistá je i nevinná,
že tísíc cest tě vede k bludu,
k pravdě...jen jedna jediná.
Přečteno 272x
Tipy 23
Poslední tipující: Marfuša, maliska, Zelená okurka, Kapka, NikitaNikaT., 6thSun, Kars, labuť, Markéta Hl., Mbonita, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)