Anotace: Věnováno Karsovi, mé lásce, úředníkům, mé milé i všem ostatním. Karsovi jako omluvu za to, že brigádou na mém divadle si rozbouřil v těle nejen hormony, ale i bakterie a viry. Karsi, všeho pomálu a opatrně, nám již nic neuteče. Co mohlo, uteklo, a ostatní
Divadlo, můj osud zlatý
provází mě od dětství
při pohádce s pimprlaty
já byl vždycky na větvi
Při studiích, jaká hrůza,
pár let jenom na štěstí
Thalie mě chytla múza
na brněnském předměstí
Pak v zeleném stejnokroji,
jen mlhavě to vidím v dáli,
bez cvičáku v plné zbroji
psával jsem si recitaly
Až přišla rána od kyvadla
jak žití šel jsem pavlačem:
Přijali mě do divadla,
já stal se osvětlovačem
Tam libreta při opeře
a věru neříkám to rád,
jak vrzavé mi přišly dveře
tak sám jsem je zkusil psát
Kam jsem to došel vzpomínkami,
až málem bych se toho lek …
Divadlo ať dál je s námi
kde básní mých je počátek
***
Jiří senior
23.04.2009 07:07:00 | j.c.
Těžko se mi dýše,
když přítel o mně píše,
však anotace trochu klame,
su pouze přítel,romantický pane,
já u tebe su hrozně rád,
kde jinde dívkám píseň dát,
tvá románská klenda nad hlavou,
svou krásou otupuje hlavu mou,
obdivuji tvůj um a píli,
kéž dojdeš k svému vytčenému cíli
06.04.2009 07:48:00 | Kars