Měsíc a kluk
Měsíc a kluk
Na modré podušce z nadýchaných mraků
usnul si kulatý měsíc beze strachu.
Měl toho za sebou opravdu hodně,
i když usnout teď nebylo vhodné.
Jeden kluk díval se na něj kukátkem z divadla
a nevídaná věc ho napadla.
Že jednou, až sestrojí raketu,
co bude barevná a poletí na jinou planetu,
staví se na měsíci
prozkoumat, proč není růžolící.
A kam ztrácí se pak každý den -
copak nemá na jídlo a na nájem?
No - pak věřte měsíci,
když je tak v pohodě a klidně spící.
Přečteno 460x
Tipy 20
Poslední tipující: Bíša, destovecka, Kapka, Kubino 2, Mounkey, kikis, labuť, NikitaNikaT., Romana Šamanka Ladyloba, maranika, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)