Schody
O půlnoci pršelo,
na mramorovém schodišti
krčila se zima.
Nevěřil´s zvonům
jen v bušení spánků.
Pouliční lampy mrhaly časem
ševelení pravdivých barev
usnulo
drobně mží.
Nejsi sám jen nevíš,
jak stvořit si další svět
z cihel a kamení,
dlaně vychládají
když srdce dodoutnává.
Myšlenky skáčou po schodech,
olamují rohy
těžší olova tvrdší křemene
hlava padá.
Strom zazelená nocí
tma nezakryla cit
v nočním nebi láska,
v černé duši svit.
Přečteno 278x
Tipy 21
Poslední tipující: Holis, Jiparo, Jana M., Dota Slunská, vapiti, Tacca, ziriant, Kapka, labuť, Dev_LATea_princess, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)