Můj básník
Anotace: ... mám dobrého přítele ...
Jsem jeden z básníků, co sní si o štěstí
i když tahle doba dobré nevěstí,
snad právě proto potřebuji duši,
která mě tak dokonale vzruší,
potřebuji milé slovo básníka,
co se se mnou do snů schovat utíká,
i když stále tvrdí jsou to zbytečnosti,
nechává se vlákat do mé zlaté pasti
a pak verši svými ohromuje davy,
jeho poezie je jak kouzla hávy,
a kouzlí tak krásně, až člověk uvěří,
že v sobě má snad i sílu ještěří.
Jak chameleon denně mění svoje barvy,
schovává se v lese i do hluboké trávy,
potom s maskou klauna kráčí vědě vstříc
a po večerech snivě zkoumá půlměsíc.
Přečteno 329x
Tipy 27
Poslední tipující: NikitaNikaT., Holis, fab four, labuť, ni.va, enigman, WAYWARD, Kapka, Bíša, Kars, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)