Další krásný den
Šumící město – Brno raní
Slunce se nad ním tiše sklání
Ožívá pozvolna v pracovním ruchu
a halí se šedě v smogovém rouchu
Však něco krásného dneska se stane
až slunce protře oči a opravdu vstane
V poledne bude se ulicí pídit tisíc hlav
a všechny budou mít na sobě černý háv
Od Náměstí svobody až k budově nádražní
šinout se bude průvod – ten průvod smuteční
A zvony odbijí svým srdcem na poplach
že jeden život vyhasnul – že měl z žití strach
I tramvaje zazvoní a zastaví provoz
v ulicích utichne každodenní lomoz
To zase jeden člověk tak krásný den nepřežil…
Přečteno 320x
Tipy 7
Poslední tipující: AndyKo, NikitaNikaT., Kapka, labuť, strašidýlko-střapatý
Komentáře (3)
Komentujících (3)