V Bohu je odpověď
Prázdno,
nepopsatelné prázdno
se rozprostírá v mé duši.
Kdo ji naplní?
Plno,
natřesené plno
myšlenek mou hlavou buší.
Kdo mě usměrní?
Chladno,
namrzající chladno
jak zrána v divoké buši.
Kdo mě zahřeje?
Horko,
spalující horko
pouštní mé srdíčko souží.
Kdo mne zavlaží?
Bůh
prázdno v duši naplní
svou přítomností,
chaos v hlavě uspořádá
svou moudrostí,
chladno rozehřeje
svou laskavostí
a horkost zavlaží
svým pramenem Života.
Komentáře (1)
Komentujících (1)