Lípy
Kvetou lípy lipným květem
obloha je nějak tmavě modravá
víc než městský nebe bývá..
drmolí roztančené hvězdy
do ucha vojáčkovi.
/tak smutníš, smutním, smutníme/
Ó, přibliž se Slunci, Ikare
a zemři
prázdné
zůstaly tvé dlaně
-nemožno bez úkrytů
/tak smutním, smutníš, smutníme/
vojáčku,
sněží květy.
Počítej vteřiny
jak dlouho zbývá
k ošlapaným hradbám tvého bytu.
-nastala noc
nářek třetí.
Tak blízko, tak vzdálená!
stoupajíc do schodů
skláníš hlavu
mezitímco dech se bezděky zrychluje
doleva, doprava, do boku, zpět.
Lípy dnes už dokvetly..
/a smutníš, smutním, smutníme.../
Přečteno 401x
Tipy 19
Poslední tipující: fuu, susana načeva, padající do neznáma, Radek.oslov.Šafárik, kikis, Holis, Vlk v rouše, Bíša, ziriant, NikitaNikaT., ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)