plaché závěsy
v objetí večerního vánku
vinný džbán tak plný vin
pokojík komtesy
jen ona a její stín
a den má na kahánku
okno dokořán
s rukama hladovýma chtíčem
prázdný rám kde obraz byl
v těle třes...strachem z rán
tak bílá pleť... hádci žil
sny zamknout petrklíčem
s pláčem usíná
vzpomínky v ní nepřestanou žít
prázdný džbán a v něm jen stín
sama a jediná
z prázdné číše cítit blín
a život je přetržená nit
obraz od Edwarda Hoppera, Evening Wind
.
no jasně že je - přece nebudu psát několik různých děl za den a strkat něco sem a něco tam - pěkně spravedlivě :o)
20.04.2009 00:32:00 | hanele m.