Návrat
Vracím se do rodného kraje,
cesta mým krokům přítulná je.
Obtěžkán ranci, tíhou dálek,
táhne mě srdce, vzpomínálek.
Stromy, jež výhledu mi cloní,
sázel jsem s tátou, jako vloni.
Nad lukami pohled odvrátí,
vyrostlé elektrické dráty.
Zátočina poslední plyne,
vzpomínání pohledem zhyne,
je tu vše úplně jiné.
Statek, stodola stojí samy,
nevoní z oken buchty mámy.
Hřbitůvek ztišil smutku rány.
Cesta má v dáli kopců se vine,
vše, co je drahé, jednou mine.
Přečteno 325x
Tipy 21
Poslední tipující: Holis, Tanzania, jedam, kavec, mamina, Paulie, poustevník Jirka, ziriant, Jana M., Mbonita, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)