Extrémy
Anotace: o extrémnej extrémnosti
Kráčam s tebou, život.
Bok po boku v dvojici svetov,
dobývajúcich ma celú.
Kráčam s tebou, svet.
Bok po boku v dvojici životov,
odcudzená rovinou bežnou.
Skáčem do nahých vĺn,
oblečená soľou sotva lapám dych
v tých prudkých vlnách.
Skôr než by som sa utopiť mala,
radšej si vychutnám poslednú vlnu,
čo nezabije ma,
lež poženie do prúdu novej krajnosti.
Komentáře (0)