Růže ve váze
Anotace: tohle jsme měli za úkol na češtinu - složit básničku na téma růže ve váze..tak jsem to zkusila a tohle z toho vylezlo..prý je povedená,nevím,kdyžtak zhodnoťte;)
Růžička na stole – ve váze odpočívá,
dívá se na mne – trpkým úsměvem mi odpovídá.
Asi je jí smutno, je tam sama,
ale i přesto – vypadá jako pravá dáma.
Růžička voňavá,
ve váze schovaná
čeká a z okna vyhlíží,
zda-li se k ní někdo neblíží.
I když je tak krásná a nádherná,
temně do ruda zbarvená,
umí být však také nebezpečná
její vůně je věčná.
Ve váze odpočívá, jemně dýchá
pozor na trny – růže píchá!
Růže je smutná a skomírá
čekajíc na druhou – nešťastně umírá.
Ztrácí sílu a usychá
zítra již nevoní, již nedýchá.
Je to škoda – taková pěkná růže,
událost milou připomínat může.
Byla pěknou dekorací – zdobila hezky byt,
jenže sama bez jiné – již nemohla déle žít.
Přečteno 275x
Tipy 6
Poslední tipující: Sýkorka07, Kapka, Květka Š., j.c.
Komentáře (3)
Komentujících (3)