Hledím na něj vždy, když nějakou báseň píši. Některá se povede sama od sebe, že je rytmická. Jiné musím zase pilovat. A tuto jsem musel. Přiznávám, že nepatří k rytmicky nejlepším, a že jsem si nelámal hlavu s počtem slabik v rýmovaných verších a už vůbec jsem se nesoustředil na to, aby báseň jako celek volně plynula. V jednom místě jsem báseň schválně pozastavil, abych docílil hlubšího dojmu. A v ostatních částech básně jsem toho názoru, že rytmus není tak špatný. Alespoň já si ho svou recitací udržím bez problémů. Ale to většina autorů u svých děl. Takže to k rytmu. Děkuju za zastavení.
24.04.2009 10:16:00 | Miro Sparkus