Vločka a slunce
Ztrácím se, uvězněna v ledu
slz, co nikdy z očí netečou.
Nedýchám, pohřbena ve sněhu
bílém, jako když nevinnost vysvlečou...
I když mě okolní zraky míjí,
stydím se, promarnic lásku lidí,
a malé klubko hadů, v srdci se mi svíjí,
strachy, že můj stín mě dobře vidí...
Schovávám se ve stínu,
proklínám svoji vinu,
doufám v nadeji odpuštění,
však utápím se v zapomění.
Sněhová vločka po slunci toužila,
po slunci, co pro ni zemřelo.
Smrt kolem ní pořád kroužila,
a provinilectví v ní vřelo.
Nikdo si jí nevšímal, nikdo nechápal,
cit, co vedl její ruku a po krku drásal,
kunai, co přesekl nit života,
vše zastřela nevinná nicota.
Nikdo nečeše havraní vlasy,
ústa už nikdy nepromluví,
smutek spálil její krásy,
jen dvě mrtvoly po řece plují...
Přečteno 341x
Tipy 11
Poslední tipující: Alasea, no.signal, Házté, jedam, veronicie, Kapka, Květka Š., strašidýlko-střapatý
Komentáře (2)
Komentujících (2)