BLUDIŠŤÁK POSVÁTNÝ
+++
V katakombách
Bludišťák posvátný
stín světla roznáší
zakopává o duše
V přezůvkách
beznaděje
zhasíná jiskřičky
zašlého žáru
V lucernách očí
knoty na troud vyschlé
bez slz
jen hromádky soli
V třináctém rohu
křížené kosti překročí
lbi na stranu skoulené
lidé co nedošli
V nasládlém oparu
čvachtavé kroky
sem a tam zná to
brodí se tu věky
V pižmovém háji
pach společné vůně
bojí se o sebe
truc na truc zanechá je
V kanálech kolem zdí
poslední vzdechy
jen ruka vyčnívá
nad hloubkou se pustí
V katedrále konce
hoří jedna svíce
v lavicích rvou se
proč jich není více
V katakombách
Bludišťák posvátný
stín světla roznáší
poslední plamen zhas´
+++
Přečteno 345x
Tipy 40
Poslední tipující: PIPSQUEAK, 5thelement, NikitaNikaT., Alasea, kroužek, Holis, labuť, fab four, Mbonita, Mario de Janiero, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)