Svatební
Dávám ti Pane dnešní den,
co jarem voněl za úsvitu,
ozdobil dívku závojem
a chlapci v klopu vetkl myrtu.
Dávám ti Pane tento den,
den dlaní dvou a zlaté štóly,
ať Tebou pevně spojené
unesou ráj i čas, co bolí.
Ať slyší Prince v horkých pláních:
Láska je tiché naslouchání,
a milovat
- to znamená nazírat.
A spoutáš-li, až dech se úží,
jsi zodpovědný - za svou růži,
za její květ a odvahu mít rád...
Požehnej Pane dnešní den,
co s ptáky zpíval za úsvitu.
Ženich je Princi podoben,
nevěsta růži, plné třpytu.
Přečteno 406x
Tipy 22
Poslední tipující: Ágnes, el viento, Radek.oslov.Šafárik, BARBYE, Holis, Ariella13, La Suneteto, vapiti, Bíša, shakespeares, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)