Noční víla
Noc po nebi rozhodila
svoje nitky s korálky,
na měsíci noční víla
rozjela vůz s pozlátky.
Po své pravidelné dráze
vesmírnými příboji,
staví proti světu hráze,
nočních můr se nebojí.
Přijde ranní rozednění,
noční víla usíná,
celý den se houpá v snění,
večer světlo zhasíná.
Opatruje sny a touhy,
všechny smutky zahání,
spánkem maže z duší šmouhy,
tmou zní tiché pokání.
Přečteno 447x
Tipy 29
Poslední tipující: vodnař, Holis, Stoneman, jita.1965, Kapka, Házté, Sýkorka07, enigman, Skalsky Pavel, WAYWARD, ...
Komentáře (9)
Komentujících (9)