(Ne)žít...
(Ne)vnímat zástup myšlenek
těch černých rytířů
v drátěných košilích
bránících před průnikem
světel zvenčí...
(ne)slyšet vlastní výčitky
co jak řinčivé řetězy
z těžkého chladného kovu
drží nemilosrdně zajatce
na dosah rány bičem...
(ne)klopýtat po cestách
rozbitých kopyty koní
táhnoucích rozviklaný povoz
v oblaku prachu
co řeže do očí...
(ne)odpouštět druhým
rozlitou horkou medovinu
když v zápalu převrhli číši
a teď nabízejí svou
s vodou k zažehnání žízně...
(ne)vnímat svou hodnotu
existencí nám do vínku danou
abychom ji hájili
byť by byla postavena
ke kacířskému kůlu...
(ne)slyšet tlukot srdce
co i v nepravidelném rytmu
skrývá ranní rozednění
po posledním utichajícím
zatroubení ponocného...
(ne)toulat se sadem
rozkvetlých panenských jabloní
kde mladá komtesa
zakrývá růžovějící tváře
před city vyznávajícím vikomtem...
(ne)dávat volnost
přáním představám a snům
co možná zatím jen v naší fantazii
směrují kroky našeho života
k branám štěstí...
to vše
asi znamená
.
.
.
(ne)žít.
Přečteno 362x
Tipy 48
Poslední tipující: Holis, Lea Aura, poustevník Jirka, Gabriell's tears, NikitaNikaT., Psavec, Indigo, Ctěný pán, a_tao, fab four, ...
Komentáře (9)
Komentujících (9)