Kyvadlo
Stínem přikryté květy proseb,
nerozvité tužby ztrácejí se
v rozevlátém hedvábí,
slova,
jež nevábí
Uvadlé vlčí máky kanou,
tak...nebuď smutný,
smáčenou hranou krev proniká..
a slunce údolí slz
...vysychá
Rázem prosluněná stráň,
protkané rosou nohavice,
v duši černý plášť
a života žádné plíce
Magické kruhy v polích lásky,
vražené v myslích,
času vrásky..
Uhraná mince bez dlaně,
platící nevinně,
když vyšlape si cestu osud,
jenž není znám,
..dosud
...Jen...
Loutka z vlčích máku praví :
že vše se jednou rázem spraví,
že i stín se rozzáří,
slzy zmizí v polštáři.....
--
tak si tiše naslouchám...
...oponu však nad vším mám
staženou a bez úspěchu
že přeplavu tu dlouhou řeku
--
A...
Zpřetrhané pohledy,
ironické nadhledy,
pláč s úsměvem,
a...
Plující makovice v loďce
z kůry,
kotvení z jeřabin,
přilv splín.
Tak si šinouc krajinou,
kde stíny nehynou
a červená je barva lásky
usínání bez otázky
Nad snem, který zanik´
dřív...
než se vůbec stal
živ...
Kyvadlo stanulo nad...
...bez názvu
Kdo ví, co bude dál...
ŽAL!?
Přečteno 296x
Tipy 15
Poslední tipující: Vlk v rouše, zlomeny srdce, kikis, Bíša, Lenullinka, strašidýlko-střapatý, Květka Š., enigman, Joyo
Komentáře (2)
Komentujících (2)