Chyby dělaj člověka
Já četl knihy v domnění,
že ve znalce mě promění.
Já navštěvoval operu,
že špínu svou tak seperu.
Já psal operní árie,
že říkat mi budou: génie!
A kde je má odměna?
Proč nepřišla má proměna?
Nedivte se, přátelé;
já se spletl absolutně;
celou dobu hledal špatně.
V jedné šťastné hodině
jsem našel radost v rodině.
A navíc k mojí slasti
krásu ve své vlasti.
Nehledejte, co už máte,
Neučte se to, co znáte.
Přečteno 397x
Tipy 2
Poslední tipující: lennerka
Komentáře (1)
Komentujících (1)