Návrh
Anotace: tak jsem váhal..poslat-neposlat...ona to vlastně není báseň...
Dvacáté století
rozmach civilizace.
Nic špatného na tom.
Vědec, fyzik, chemik
ovládají atom,
železo i křemík,
techniku a vědu,
taky přírodu.
Jednadvacáté století
za umělé slunce dík.
Lidstvo zkrotí čas,
vstříc hvězdám poletí.
A co na to genetik?
Člověk bude nový, lepší...
Lepší ?
Kam se to ženem?
Kde že to zůstaly
ideály odložené?
Kde jsi, Mirku Dušíne?
Mediálně ztrácíš se mi,
chybíš mi i globálně.
Co sami ještě neumíme,
učit nemůžem své děti.
Honem zpátky do lavic.
A do historie vložíme
dvacáté a půlté století...
Komentáře (3)
Komentujících (3)