Znamení umění
I.Z láskyplné náruče smrti
Na noční obloze hěvzd,
všech stínů vldáce - král.
Prokletý úplňkem křest.
Svůj život smrti zanechal...
A tak zemi procházel,
v obětí temnoty,
se znamením
na noční obloze,
že nekráčí po cestě
za smutkem.
Že nekráčí za hvězdou
sám...
II.Vize mé mysle aneb v nové době prokletí
Prokletý básník snad,
nepadl do iluzí,
že cestou jehož sad,
se promění v obrazy...
Ze stínu do krve,
zapsáno jest,
že z krve do srdce,
neproudí jed...
Myšlenky zdobí na pohled
říši nezdolaných znamení,
kam nakreslil svůj portrét,
štětcem nekončících přání...
III.Slova hlasu básní v ozvěnách
Jediné, co v hlasech slova zní,
jsou jen básně větru . ozvěny...
Křídla své do noci nesou,
přes brány tajemných snů,
kde strachy temné nejsou,
v úskalí skutečných dnů...
Zlověstní andělé
v propasti spí,
již vidíš, čas se naplnil.
Toť krystal umění
se sluncem bdí,
jak přízrak se mrtvému oživil...
Přečteno 383x
Tipy 9
Poslední tipující: Hloupá Květinka, Bíša, labuť, zrrrr, jita.1965
Komentáře (3)
Komentujících (3)