Vánoce
Anotace: Jak už jsem psal jednou:) nejsem básník. Tuto báseň jsem napsal o vánocích 2008:) pro své rodiče a bratra.
Skupinka dětí koledy zpívá
v zahradě zmrzlé, pokryté ledem
jedlička mladá větru se vzpíná
tatínek s pilkou brodí se sněhem
Maminka cukroví v troubě peče
a hledá ozdoby žádná neuteče
voňavá svíčka v poklidu hoří
ne tím ohněm co domy boří
Malý psík ve sněhu dovádí
a starý muž vzpomíná na mládí
Stromeček v pokoji dospělí zdobí
a sbory z ulice koledy pějí
Padají nové sněhu várky
Je čas jít večeřet a rozdat dárky
malé i velké pod stromkem balíčky
radost i dychtivost kroutí nám malíčky
To je on ten vánoc čas
veselé vánoce přeji vám zas
a nový rok ten nejkrásnější
přeje vám syn nejzakrslejší
Přečteno 1677x
Tipy 7
Poslední tipující: Sladkalu, Princezna.Smutněnka, BArBArKO, Házté, Scream Silence, stravla
Komentáře (2)
Komentujících (2)