Sonet pro mámu
Anotace: není to úplně sonet, ale na názvu se dá ještě pracovat..
Proč zapomíná básník básnit,
když je mu nejhůř ?
Proč se mu mysl kalí
zlověstnými myšlenkami ?
Proč nechá se ze svého světa tak snadno vyvést ?
Proč nebrání svou domovinu,
svůj malý hrad v Karpatech ?
Proč každý,
kdo slůvkem zavadí o jeho ctnost,
se vzhůru dere ?
Proč její hlas mi v hlavě tak nelibě a hloupě zní ?
Proč uražená ješitnost
vždy bez rozmyslu
napadá ty nevinné ?
Proč spor vedou dobří přátelé
a lidé sobě ještě bližší ?
Proč hádkami si ničíme
náš, tak krátký život ?
Komentáře (0)