Maruščina bohoslužba
Anotace: Kamarádka Marie N. mi vyprávěla jak se bojí, když se opozdí na návštěvách starých lidí v nemocnici, že ji smete auto protože kolo jí nesvítí...
*
Sama jen zdánlivě
s jistotou naděje
čeká Marie
zazní-li volání
Najednou hlas
spíše tiše
než nahlas
na srdce vyzvání
Z nemocničních pokojů
sběren ptáčků
z hnízd vypadlých
zaznívá tichounké pípání
Dnes jako včera
odpoledne do večera
nemocní se dočkají
uzdravení strachu
uvolnění pnutí
modlitby
lásky
vyslechnutí
***
Babičky boží
musím už jet
dokud je Slunce nad poli
Dál budu s vámi
s modlitbou nebudu otálet
ať vás už srdéčka nebolí
Dnes jako včera
Zas do tmy
se Marie zdržela
Kolo jí nesvítí
Jestlipak v pořádku dojela?
Jakpak by ne!
Auta ji bezpečně míjela
Sama plamenem hořela
*
Přečteno 295x
Tipy 43
Poslední tipující: PIPSQUEAK, fern.delanear, Indigo, Jožin z Moravy, zrrrr, Zpátky, Lady L, Jana M., Ovádko, hanele m., ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)