Tvůj neřád
Píši ti dopis..
Své pero smáčím v kalamáři,
kalamáři plném krve,
dusím se hořkostí tak jako prve,
tak jako prve v tom chladném žaláři.
Pérem kreslím vrahy kostrbaté,
vrahy snů, z kterých čteš - můj osude!
Zmiz, zmiz mi z očí ty krutý přelude,
zmiz, zmiz mi z očí ty psychopate!
V chladmém žaláři bez něhy, bez srdečního tepu,
pod tíhou svých představ jsem zmírala jak zvíře.
Já bláhový snílek, jenž byl spoután v té své slepé víře,
jenž dal by přednost žíle a skleněnému střepu.
Loučím se, však né napořád,
zas za čas dopis napíši.
Aspoň na chvíli zkalím tvou dokonalou říši,
loučím se - Tvůj neřád.
Přečteno 345x
Tipy 6
Poslední tipující: al-pacino, crac, Gudula, Zasr. romantik
Komentáře (3)
Komentujících (2)