Cestou k pólu

Cestou k pólu

Anotace: ...

Mráz žrout masa
na cestě k pólu
milenka polární zář
navátá pohoří únavy z ledu
blyští sobě
všude kolem
vytanuly prsy z krystalů
bezmocné nemluvně
se zmrzlými vousy
tápe v mléčném prachu

nohy nekrokují
hlava se sune mdlou šedí
vodka v saních zamrzla
před cílem může čekat konec
člověče

jsou výzvy převeliké
nemnohé běžce činí beznohými
a všichni zbylí výzev slepí
drží se svého cípu jistoty
doma u krbu
v plamenech uhelnatí
letorosty
a jejich oči
dohlédnou klidného stáří
tak to má být

temný led má nejmíň tisíc let
člověk by tu neměl klečet
o životě snít.
Autor Taog, 14.05.2009
Přečteno 263x
Tipy 15
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, labuť, Psavec, WAYWARD, Mbonita, Bíša, Dota Slunská, hanele m.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

dala mi zabrat, ji dočíst, ale líbí se mi

12.06.2009 20:36:00 | Romana Šamanka Ladyloba

líbí

st

14.05.2009 23:06:00 | WAYWARD

líbí

Spousta napeti a ty letorosty jsou naramne!

14.05.2009 21:19:00 | Dota Slunská

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel