Láhev od piva

Láhev od piva

Anotace: Ze života láhve

Prázdná láhev od piva stojí tu věky,
za tu dobu by hrdlem jejím protekly řeky.
Přes hnědé sklo vidět svět hnědě,
přes bílé cítit se na věky bledě.
Já nechtěla bych prožít její všední žal,
a na svém dně cítit pivní kal.
Vnímá vůbec, že flaškou je pouze ?
Když stojí tu věčně,
když stojí tu dlouze.
Nálepka firemní dala jí šat,
a pod ní reklama - co víc si přát!
Žaludek prázdný, podoba stálá,
stojí tu s tím, co sklárna jí dala.
Nemůže utíkat, nemůže žít,
jen lidská slina smí v hrdle jí hnít.
Její tvář v zrcadle, jak ozvěna libá,
když zrcadlo láhev odrazem líbá.
Co kolem se zablýskne v její náruči,
čeká, až někdo rozbít ji poručí...
Autor Bitter Beauty, 15.05.2009
Přečteno 296x
Tipy 4
Poslední tipující: Házté, Kapka, WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji :)

15.05.2009 19:24:00 | Bitter Beauty

o všem se dá hezky psát... líbí.

15.05.2009 09:46:00 | Kapka

...je dobrá za ST ,hmm...a pokývnutí hlavou

15.05.2009 09:45:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí