Jsi...
Anotace: ....Když tu pro vás někdo někde Je...
***
Jsi...
cítit člověčinou....
Meteority slov
vesmírnem tříštíš...
Jsi
nepravděpodobnou veličinou
Bárkou houpající se
na vlně neklidu
V lidských přístavištích
Jsi..
nasáklý člověčenstvím,
přesto
místo prstů
ploutve rybí
Jsi
Znalcem tajemství
mořských společenství
Jež rozpouští
plané sliby...
Jsi..
nedílnou součástí
rozlehlosti moří
V soli ukrytý...
Jsi
Pod hladinou
další neprobádaná
Soustava
nesmírného Dění
Ne každý smí vstoupit
Ne ten kdo choří
nemocí uchopit
Odnést
Chtít mít a měnit
Jsi
pestrou paletou
pěnám
Ozvěnou stesků
námořníky
opouštěným ženám...
V hlubinách ticha
si jen tak
Jseš..
A kdo podvodem
se pod vodu
dostane
Dotekem hladiny
Cestou vzhůru
k Vesmírnému světu lidí
pamět vymažeš...
Jsi
Větrem
co v plachtách
mi stále více sílí
Měníš mi skla
mých brýlí...
Proplouváš
mnou
obojživelný
člověče....
..a jestli vítr koráb můj
do moře smete
kéž moje paměť
k Tobě se vrátí
až tělo k hladině uteče
Jsi tu...
Nad skutky podmořského
světa bdíš..
V skrytu
V soli
Duhová vodní tříšť....
Přečteno 408x
Tipy 51
Poslední tipující: Divoženka1, PANGÁSIUS, Vlčák z hor, Ypsilone, Tvůj kamarád Kodein, 4LJFilip, shakespeares, Indigo, Tygropes, Elza511, ...
Komentáře (19)
Komentujících (17)