Ztracena
Stála jsem tam tak ztracená,
mezi tolika jinými světy,
jak kdyby země byla zvrácená
v srdci utichly kastaněty.
V barvách pohledů zmizená
z dohledu duhových mraků,
stápěná minulost z truchlících vraků
bezejmenných trámů.
Ozvěny písní z přilehlého chrámu
rozechvěné dlaně před popravou,
nevyslyšené prosby z němých úst
ke slovu se nedostanou.
Bijící zvony ze všech koutů
svazují myšlenky v pevném poutu,
slzy zaplavují mrtvé město hvězd,
kam nechám se brzy kočárem svést.
Kočárem ke hvězdám,
zahodit předsudky,
slyšet jen ticho noci,
neslyšet rozsudky.
V nebesích souhvězdí marně
se počítá, když večer za večerem
srdce v srdci počítá,
vzplanuté svíčky večerních lamp,
pod křídly můry ve stínech.
Červené růže mezi klíny,
zatemnělá mysl
trny z viny
a na ústech záplata
z krvoucí číše,
kdy......
Láska v davu nevinně
dýše.
Uprostřed mezi hradbami
s podpisem starých časů,
kamenné oprátky bez nástrah
překvapení
počítám ti vlasy
než zjistím,
že...
Už žádný není
a vše kolem neúprosně
se mění
.................
Přečteno 291x
Tipy 11
Poslední tipující: Vlk v rouše, 11prdelka, strašidýlko-střapatý, kikis, Lenullinka, STIMPRE
Komentáře (2)
Komentujících (2)