Provázek štěstí
Anotace: Náladové štěstí s povahou cholerika
Vzal mezi prsty tenký provázek
s konečky střapatými kouzlil
Přijal jsem ho za svůj
miloval jej bez zbytečných otázek
Myšlenky byly jako peřina
zakrýval jsem se jimi do zimy
Nádhernou mi byla každá vteřina
jako zelená a tichá lesní pěšina
bez jediné stopy a
...
Stíny viny mezi nimi
paraziti produkujíc splíny
Rozpouštěly mě jejich sliny
mezi duší a tělem ocelové klíny
Počali tlouci
Myšlenky již přestaly hřát
a mé tělo nemohoucí
chladem přestalo mi srdce tlouci
Ohlodali můj provázek štěstí
ti švábi...hladoví brouci
...
Nevolím cestu poražených ovcí
Neumíme létat
Nejsme jako ptáci lehcí
Děkuji za každou lekci
A svůj provázek dostanu
Ten nazpátek já velmi chci!
Přečteno 583x
Tipy 2
Poslední tipující: Bíša, Kristine Clary-Aldringen
Komentáře (0)