Barvy

Barvy

Anotace: jo barevný je ten náš svět.....

Č e r n á je věrná.
Věrná jak smrt před níž neutečeš,
snažit se můžeš jestli chceš.
B í lá je zrádná.
Zrádná jak naděje nevěsty před oltářem,
schovávat slzy budeš pod polštářem,
vždyť chyby jsou častější než sliby.
M o d r á je dobrá.
Dobrá jak svíčková s brusinkama
nebo jak šampaňské s jahodama?
Ž l u t á je krutá.
Krutá jak pravda pro kterou nedozrál čas,
zatni zuby,nezvyšuj hlas.
Č e r v e n á je nevěrná.
Nevěrná jak láska nebeská
poslouchej,nikdo ti netleská
H n ě d á je hrdá.
Hrdá jak Sokrates co ví,že ni neví
a natvé otázky ti neodpoví.
Z e l e n á je nádherná.
Nádherná jak pokání ,jež někdy přijít může,
i když tě zahřeje,nepomůže.
Šedá je bledá.
Bledá jak tváře hříšníků právě přistižených,
důvěru zlomenou prosbami neopravíš.
Autor aluša, 27.10.2005
Přečteno 282x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ali, to jsi použila zajímavá přirovnání.

28.10.2005 18:51:00 | Krtica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí