Duše
Hole a kameny nám mohou zlámat kosti,
však slova nám mohou zlámat duši.
Tak si dej pozor na slůvka, která se sluší,
abys nezažehl, člověče, oheň zlosti.
Plameny mohou proměnit údy na jemný prach,
však činy spálí naše zámky vzdušné.
Tak si dej pozor, co konáš. Aby byly hlavně slušné..
Snad nenastane ideií krach.
Vír vzpomínek může snadno přivodit pláč,
když do očí ti zavane smutný prach.
Lehce se rozhostí v duši strach,
pro který roní slzy blázen i životní rváč.
Komentáře (0)