Černým kopírákem noci
Anotace: ....poststresovka
Z malých útržků
jako drobky
v pivě
hvězdy plují oblohou
něco jsi chtěl říct
uprostřed té noci
skoročervnové
a znělo to trochu šrámkovsky
...
tak už máte padla jo hmmm ale přijdeš ještě
někdy
viď
přijdeš nebo zavoláš
viď
...
a tak jsme leželi ve vysoké trávě
jako za berlínskou zdí
nazí a přiopilí nedokončenou dvacítkou
a přitom měli pocit že se nesmíme
dotknout
že ta šrámkovština je stejně špatná
a falešně schovívavá
jako celá maturitní komise
najednou jsme měli už jen to pivo
v něm hvězdy tonoucí jako
láhve s naškrábaným vzkazem
a hlad k ránu
a byli jsme nazí
drzí a neklidní
a naše duše prosvítaly
tělem jako prosvítají duše
mladých sebevrahů
tím černým kopírákem
skoročervnové noci
...
něco jsi chtěl říct
ale bylo to asi úplně zbytečné
a trochu malé
naše duše se propíjely
v neonech
noc pomalu dohasíná
a na rtech ještě nevyřčená slova
- hvězdy do sklenic
Přečteno 412x
Tipy 38
Poslední tipující: Gabrielle, Agniezka, Lasska, Renatka, Stoneman, teranosaur, shakespeares, Lea Aura, Heda, al-pacino, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)