Osud náš visí na vlásku
Anotace: Trocha filozofie člověka nezabije...
Osud náš visí na vlásku,
a já si kladu otázku,
jsme-li jak párek bělásků,
stvořeni pro let, pro Lásku,
či máme se rozloučiti,
sami svůj balvan valiti,
jako Sysifos v podsvětí,
květinka prostá okvětí?
Hovnivál má svou kuličku,
my zas svých pochyb uličku
a všichni motáme se tu
v předivu nesplněných snů...
Je moudré víc se netrápit,
jak život přijde, tak ho žít,
neulpívat a nehonit
se za tím, co si přejem mít!
Fortůna není lovná zvěř,
spíš k tomu sama přijde, věř,
kdo s nadhledem zná věci brát,
s úsměvem trable řeší rád...
Přečteno 335x
Tipy 6
Poslední tipující: Bíša, Tanzania
Komentáře (2)
Komentujících (2)