Mosty
Šedivé, chladné, plné citů,
stavím si mosty s ladností vraha.
Pro trochu barvy mi schází odvaha,
zbarvená krví ze zlomeného břitu.
Přecházím je s bázlivostí dítka,
dotýkám se skulin plných splínu.
Marně snažím za brýle schovat svou vinu,
za brýle hippíka, jenž v klopě nosí kvítka.
Kvítka zmaru a stesku po Tobě můj pane.
Pálím je jiskrou ze srdce blázna,
vítr mi prach sype do očí.
Však v blízké době má noha na nový most vkročí,
budu opět tichá nebo palčivě rázná??
V duši odnáším si vzpomínku na pach kouře,
a nejasný pocit, že mé oči kdysi slzely.
Pocit v srdci, že má stále čisté lásky průstřely,
drží se a brání se mé ubho vzpouře.
Čisté průstřely, však kulky se rozpustili v žiravině hněvu..
Přečteno 428x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, Petbab, Ztracená Tereza, Faust88, labuť
Komentáře (0)