Havran a vlčice
Ztěžklá víčka pod balvanem
slova letí za havranem
zeschlá ústa němotou
v srdci stopy prázdnotou
Stesky v zracích kolem stěn
tanec náhle zapomněn
melodie utichají
v mých vlasech si vlci hrají
Přikryté křídly krajiny snů
život i smrt v jediném dnu
krása rozmanitostí pod třpytem měsíce
temnota hříchů a výčitek tisíce
Ztracená odvaha k novým krokům
svůj osud předhazuji vlkům
smetený prach z fotoalb duhy
nadělaná spoušť a pod očima kruhy
Oživlé bytosti z divadelních scén
jednotvárné obličeje mužů a žen
zteřelé loutky falešných rozhovorů
vodopády stékající do otvoru
Popraskané oživlé vzpomínky
a za okny mrtvá krajina
potápím koráb do vína
myšlenka v touhy je nevinná
a dál už to nestojí za zmínky
Proplouvám černými pramínky
a štětcem stírám období děšťů
maluji obrazy do skříňky
po stěnách těžké myšlenky si plynou
naděje tiše si hynou
asi si objevím planetu jinou
Kde nebe krášlí radost a štěstí
kde žije se bez nenávisti a bez lstí
kde květiny kvetou v noci i dnem
kde plout se dá překrásným snem
A lidé neumírají zbytečně..
Uhasínající lampa a noční motýli
nad hlavou
letí pryč i s mou představou
Ztrácím se v mlze a růže odkvétá
pod noční lampou jen svit
a stopa ze stínů prokletá
postává do ranních probouzení
na křídlech motýla odlétá
a dým naděje mne objímá
spravedlnost nikde není
když...
havran s vlčicí se žení
.
.
.
Přečteno 245x
Tipy 16
Poslední tipující: slečna.závist, zlomený a nanicovatý -__-, Bíša, 11prdelka, Mbonita, Květka Š., Kubino 2, Romana Šamanka Ladyloba, Lenullinka, Alasea
Komentáře (3)
Komentujících (3)