Malíř
Každý den sedávám v té malé kavárně,
na rohu ulice,
na proti pekárně.
Lidé spěchají sem a tam
a já tu sedím v klidu a sám.
Z tašky si vytáhnu
skicák a tužku,
ruku si protáhnu
a zkouším namalovat spěchající dav,
zkouším nakouknout do jejich hlav.
Každý den
můj je sen
stát se malířem.
Je to však na nic.
Každý den,
pláču nad prázdným talířem.
Má touha malovat ,
jak po papíře tužkou čarovat.
Chtěl bych mít talent!
To bych chtěl,
ale kdybych ho jen měl.
Kdyby z mých děl!,
koukala radost,láska a vášeň.
To je můj velký sen.
Stát se malířem.
Ale ted sedím,
v té malé kavárně,
na rohu ulice,
naproti pekárně.
A prosím boha,
aby ten sen, jen snem nebyl.
Přečteno 325x
Tipy 11
Poslední tipující: Eclipse, Najla, hellla, Zdenek, WAYWARD, Radek.oslov.Šafárik, al-pacino
Komentáře (5)
Komentujících (5)