Křapáče
Anotace: Dneska jsme měli moc dobrý oběd, naše oblíbené jídlo, někdo mu říká bramboráky, kranfleky a u nás jsou to křapáče :)
Naše dobré křapáče,
kdo je dnes neměl,
ten si zapláče.
Je to velká dobrota,
kdo ji sní,
ten nemůže být měkota.
Trochu brambor nastrouháme,
sůl, majoránku a pepř
k tomu přidáme.
Pak ještě vejce a česnek k tomu,
strouhanku, mouku
a promícháme tu hmotu.
Stačí už jen roztopit kamínka
a rozpálit olej na pánvičce,
i když nejsi kuchař ani maminka.
Pak už jen smažit
a čekat až budou dozlatova,
trošku pofoukat, zbaštit
a smažit další zas a znova.
Dobrou chuť !
Přečteno 1010x
Tipy 11
Poslední tipující: Churry, carodejka, Tanzania, NikitaNikaT., Radek.oslov.Šafárik, Psavec, Bíša
Komentáře (5)
Komentujících (5)