Smutný pastevec
Jsem smutný pastevec
co na břehu ukájí svůj žal
Je noc – klepu se zimou
však oheň jsem si nerozžal
Vzduch od moře
vlhce a tajemně zněl
a já pod pláštěm starým
strachem jsem se chvěl
Jen Měsíc pozoroval
mě z nebeského kočáru
Tak zas přijď, královno
a magickou silou mě očaruj
Jen přijď, a já se skloním
k tvým nohám v závoji
Jen přijď, já se skloním
ve svém urousaném kroji
Přehoď přese mě prosím
zas svůj závoj pestrý
ať nenajdou mě tady
tvoje necitelné sestry
Sedím na pobřeží
a písek ze srdce mi práší
zahaluje Měsíc –
ten padá do moře a to ho zháší
Přečteno 296x
Tipy 6
Poslední tipující: Lité, bejbyyyy, Mbonita, WAYWARD, 11prdelka, Kapka
Komentáře (0)