Rybí utopenci
Anotace: "Literácký receptář" - dala jsem to básní, protože to jídlo je jedna báseň :-)))
Když už mi byly synkem vyfouknuty rybí škvarky (mladí jsou hold rychlejší), zkusím jinou rybí specialitu. Když jsem z té rybářské rodiny. Přiznávám, že jsem ji kdysi našla v jedné šikovné kuchařce. A tento recept se stal tradičním v naší rodině.
Ještě předesílám, že nenávidím kosti v rybách a tak se snažím vyhledávat ty recepty, kde je nějak eliminuju.
Podotýkám, že původní recept byl z filé, ale protože v naší rodině je výskyt sladkovodních ryb poměrně častý, tak jsem si to předělala na kapra.
********************************************************
Co budete potřebovat?
1 kg uvařeného rybího masa (kapr nebo filé)
4 namočené housky
4 lžíce strouhanky
4 vejce
2 prolisované stroužky česneku
3 menší nakrájené cibule
sůl
mletý pepř
olej na smažení
Nálev: 6 sklenic vody
3 sklenice octa
6 bobkových listů
10 kuliček nového koření
trochu soli
********************************************************
Jak na to?
Rybu uvařit (nejlépe na páře), vybrat z ní co nejvíce kostí (hlavně ty větší) a umlít na masovém strojku. Housky namočit. Umleté maso spojit s vymačkanými houskami, přidat všechny ostatní ingredience. Z hmoty vytvarovat malé kuličky (jako pingpongáče) a smažit v oleji (já je házím do friťáku). Tady by se dalo skončit a tyto rybí karbanátky si dát k obědu s brambory. Ale my jdeme dále. Svaříme nálev (všechny ingredience). Rybí kuličky naskládáme do sklenic a zalijeme vychladlým nálevem (může se v něm ještě rozmíchat trochu hořčice). No a necháme uležet v lednici asi 4 - 5 dní. Pak až přijdou hosté a otevře se nějaká lahvinka, můžete nabídnout.
Mnozí literové již ochutnali na vlastní kůži, teda spíš jazyk.
Přečteno 643x
Tipy 37
Poslední tipující: al-pacino, Tanzania, hašlerka, Agniezka, Holis, carodejka, zrrrr, Žqáry, jedam, Gabkinsson, ...
Komentáře (14)
Komentujících (14)