Anotace: Pro vás sen - krásný jen - a hezký každý den...
někdo by řekl: teď napiš něco moudré, že? Nejde o to, psát a psát. Ani lezec ve skále neleze a neleze jen pro lezení samo. Leze, aby také zjistil, co v něm je.. Stane se, že lezeš a ubudou síly a nezůstane - nic. Nic jiné, než vzdát se, skončit s tím nesmyslným lezením. Pustit se. Padnout. Víš, dušinko a v tom je právě to největší nebezpečí. Skála je taková, jaká je a byla již miliony let. Počasí je pořád proměnlivé taky miliony let. Den a noc se střídají stejnou dobu. Ale to všechno je nic proti zvládnutí návyku podřizovat se. Skále se nesmíš podřídit. Co Ti zůstává je pravý opak - prosadit se. Důsledně následovat svou vůli. K zlezení skály je taky nejpotřebnější. Nezvládnutelné zvládne ne lecjaká, ale jen moudrá vůle. Její moudrost je v tom, že si umí stanovit cíl. Nestanovuje předem, že je nezvládnutelný. Dál, že využívá k dosažení svého cíle zvažování postupů - za a proti (nechopí se nikdy destrukce)
10.06.2009 18:22:00 | Petbab
Někdy člověk čeká na změnu jako na zázrak... bolavé dílko je Tvé..
10.06.2009 15:18:00 | NikitaNikaT.